Ga naar de inhoud

Lichte e-trucks voor de nieuwe stadshubs

Lichte e-trucks voor de nieuwe stadshubs

Goederen eerst samenbrengen op een centrale plek buiten de stad. Om vervolgens efficiënt de goederen op hun plek van bestemming te brengen. Elektrotrucks van CargoLEV spelen een rol van betekenis bij deze stadshubs. Duurzame logistiek lijkt dan ook een steeds belangrijkere ontwikkeling.

Distributiehubs

Het is steeds lastiger om met bestelwagens en ander goederenvervoer met brandstofmotoren stadscentra binnen te komen. En om er weer uit te komen. Steden raken vol en gaan steeds vaker op slot. Een gevolg is dat rond stadscentra zogenaamde stadshubs ontstaan. Ook wel distributiehubs genoemd.

Last-mile

Vanuit deze slimme magazijnen aan de rand van de stad worden goederen overgeladen van vrachtwagens in kleinere, emissieloze voertuigen. Ook gebeurt het steeds vaker dat goederenstromen van verschillende ondernemingen op één locatie aan de rand van de stad samen komen. De laatste kilometer (last-mile) wordt dan afgelegd met duurzame transportmiddelen.

Intermodaal transport

Ook de e-trucks van CargoLEV kunnen het vervoer tussen de stadshubs en binnensteden verzorgen. De lichte elektrische vrachtwagens van CargoLEV zijn geschikt voor bijvoorbeeld retailers. Maar ook voor hotels en logistieke dienstverleners. Voor de steden zelf is het voordeel van dit intermodaal transport dat er minder transportverkeer komt in de stad. Bovendien zijn de voertuigen kleiner. Voor winkels is een voordeel dat het gemakkelijk is om voorraden direct aan te vullen. En niet te vergeten: stadshubs dragen bij aan verantwoord ondernemen. “Ondernemers hebben een logistiek probleem, wij hebben de duurzame oplossing”, is de visie van CargoLEV dan ook.

Brochure aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.