Ga naar de inhoud

CargoLEV is dé elektrotruck van Nederlandse bodem

CargoLEV is dé elektrotruck van Nederlandse bodem

De CargoLEV TC is jarig! Precies 1 jaar geleden reed dit licht elektrische voertuig uit onze werkplaats. Inmiddels hebben al heel wat CargoLEV-voertuigen de weg naar onze klanten gevonden. Wat veel klanten waarderen? Dat de CargoLEV TC een 100% Nederlandse ontwikkeling én productie is. 

 

Voertuig met LEV

Allereerst de naam ‘CargoLEV’, die is niet zomaar gekozen. De laatste letters ‘LEV’ zeggen namelijk precies wat de voertuigen zijn: een ‘Light Electric Vehicle’. Of in het Nederlands: licht elektrisch voertuig. Naast dat de CargoLEV-voertuigen 100% elektrisch zijn, hebben zij 0% CO2-uitstoot en zijn zij volledig fijnstof-vrij.

Ontwikkeling van Electrocar BV

“Al onze ontwikkelkracht hebben wij in ons nieuwe bedrijf CargoLEV BV samengebracht. Hier vindt de volledige ontwikkeling en doorontwikkeling plaats, maar ook de complete productie”, aldus de grondleggers. Het elektrische voertuig dat op dit moment de types Gesloten Laadbak XL en Open Laadbak (zowel vast als kippend) kent, is speciaal ontwikkeld voor veel start-stopverkeer. “Het was ons duidelijk dat de vraag hiernaar aan het toenemen is, maar het perfecte antwoord was eigenlijk nog niet gevonden. Wij hebben geprobeerd het antwoord te geven.” Vooral in de duurzame stadslogistiek groeit de behoefte, maar ook binnen facilitaire bedrijven, het goederenvervoer en op campussen neemt de vraag toe. Dit betekent ook dat de CargoLEV TC-voertuigen toegestaan zijn op de openbare weg.

Extra comfort en technisch gemak

Tegelijkertijd zorgden de ontwerpers voor veel (extra) comfort en technische gemakken. Zo is de gesloten laadbak modulair opgebouwd. Hierdoor zijn veel variaties mogelijk. Het netto laadvermogen bedraagt maar liefst 800 kilogram en het laadvolume gaat tot zelfs 6 m3. Wat dit concreet betekent? In de gesloten laadbak is ruimte voor 3 rolcontainers of heel veel losse pakketten. Door de uitzonderlijke vering en de super stabiliteit heeft de CargoLEV TC bovendien een perfecte wegligging.

CargoLEV: Perfect voor iedere chauffeur

Aan de chauffeurs hebben de ontwikkelaars ook gedacht. De ambitie was om een elektrovoertuig te ontwikkelen waarin medewerkers graag gezien worden en liever nog: graag in rijden. Zo is gedacht aan extra ventilatie in de cabine, zeer comfortabele stoelen, veel ruimte voor de bestuurder, een afsluitbare dashboardkast (voor waardevolle spullen), centrale deurvergrendeling en standaard stuurbekrachtiging. Ook beschikt de CargoLEV TC elektrotruck over ruimte voor gereedschappen en voor bijvoorbeeld een steekwagen.

Extra ruimte en veilig bij gladheid

Tot slot, goed om te weten: dankzij de voorwielaandrijving (wat uniek is bij dit soort voertuigen), heeft de CargoLEV TC een lage laadvloer. Dat betekent: extra ruimte!
En is de CargoLEV TC veilig bij gladheid. Wel zo handig met het naderende winterseizoen.

Verkoop, service en onderhoud via Electrocar BV

Nieuwsgierig naar wat CargoLEV BV met de CargoLEV TC precies belooft? Bekijk dan de filmpjes van de CargoLEV TC Gesloten Laadbak, CargoLEV TC Open Laadbak. Of wilt u een CargoLEV TC uitproberen? Neemt u dan contact op met verkoopmedewerkers van Electrocar BV. Overigens kunt u óók voor service en onderhoud bij Electrocar BV terecht. Onze medewerkers beschikken over veel kennis en een ruime voorraad aan onderdelen van diverse merken, waaronder van CargoLEV.

Brochure aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.